General
În general grăsimile sunt împărțite în 2 mari categorii: grăsimi SATURATE și grăsimi NESATURATE.
Grăsimile NESATURATE sunt împărțite și ele în 2 categorii: grăsimi MONOnesaturate și grăsimi POLInesaturate.
TOATE alimentele conțin o COMBINAȚIE din aceste grăsimi, dar unele alimente sunt cunoscute ca având cantități mai ridicate dintr-un tip sau altul.
Grăsimi SATURATE
Nucă de cocos Cașcaval / Brânză Carne Ulei de palmier Cacao Lapte Iaurt / Smântână Unt Fibre alimentare Ulei din trigliceride cu lanț carbonic mediu (MCT Oil)
Grăsimi NESATURATE
Grăsimi MONOnesaturate
Carne Avocado Ouă Nuci Macadamia Măsline
Grăsimi POLInesaturate
Pește Nuci (toate tipurle înafară de Macadamia) Icre Semințe (toate tipurile)